Àngel Toldrà Viazo (1867-1956) havia nascut a la parròquia de Sant Josep de Barcelona i el seu pare, Francesc, era sastre nascut a Cervera com el seu avi patern Francesc, El seu avi matern era Pablo Viazo, nascut al Piemont i casat amb Joaquina Muñoz de Múrcia, d’on era la mare d’Àngel Toldrà, Rafaela. Quan l’Àngel es casà el 1902 amb l’Antonieta Monso eren habitants al carrer Major de Gràcia. Morí als 89 anys, vidu, l’1 de novembre de 1956 al carrer Laforja de Barcelona.
Sabem que fou successor en el negoci d’A. de Y. López i era establert al carrer Canuda 41-43, de Barcelona. Era comerciant.
La seva activitat professional no anava lligada a la fotografia de manera directa, doncs no era un fotògraf, però es dedicà uns anys a l’edició de postals.
Al tombant de segle hi havia a Barcelona, un xic més tard que a la resta d’Europa, un autèntic boom de col·leccionistes de postals i el 1901 es fundà una societat: la Sociedad Cartófila Española HISPANIA, amb la revista mensual España Cartófila. El seu primer president, Lluís Bartrina, fou un editor-fotògraf pioner que marcà el camí per a futurs editors de postals. Les seves primeres vistes de Barcelona impreses en fototípia a la casa Hauser y Menet (Madrid) i després les fototípies impreses a la casa Thomas (Barcelona) van influenciar de molt segur en la visió de negoci de Toldrà.
Aquest començà les activitats «postaleres» en el moment en què L. Bartrina deixava d’editar postals impreses amb la tècnica de la fototípia per dedicar-se al procés del Bromur.
Les edicions de postals A.T.V. començaren a finals de 1905 i s’allargaren fins al 1930. Pel que fa a la Sèrie General (núm. 1-4.577) la primera notícia, ja endarrerida,que trobem és de l’octubre de 1907, on ens diu: «Notables por demás son las ediciones de postales en fototipia de la marca A.T.V., que forman un total de más de 1.000 tarjetas con vistas de ...,etc, de modo que puede decirse está representado todo lo principal de Cataluña». A la revista España Cartófila s’hi fa tot un llistat de poblacions per ordre alfabètic que correspon al llistat del catàleg editat l’octubre del 1906 amb les primeres 900 postals.
Les postals de l’Àngel Toldrà Viazo han estat objecte de nombrosos estudis i treballs que les documenta seguint un criteri molt escrupolós, Ernest Boix i Felip del Cercle Cartòfil de Catalunya, és probablement qui millor coneix aquest editor, en el seu llibre: Catalunya cent anys enrere, en dos volums, al llarg de 1.200 pàgines documenta i reprodueix amb una qualitat excel·lent les postals la sèrie general (números de la 1 a la 4.577).